Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met ham en vijgen  € 11,50

Gemengde salade met verse vijgen, gegrilde groene asperges, serranoham en citrus-balsamicodressing.

Griekse salade € 11,50

Gemengde salade met paprika, tomaat, olijven, ui en feta, met vinaigrette.

Tartaar van tonijn  € 12,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Viskoekjes  € 9,50

Gebakken viskoekjes van kabeljauw en verse kruiden, met scherpe srirachamayonaise.

Gemarineerde bietjes  € 9,75

Gemarineerde rode bietjes en chioggiabiet met geitenkaas en pistachenoten.

Loempia van eend  € 11,50

Loempia van gekonfijte eend, met prei, taugé, rozijnen en cashewnoten, met mango-tomatenchutney.

Proeverijtje voor  € 12,50

Combinatie van paprikasoep, tartaar van tonijn en loempia van eend met mango-tomatenchutney.
 

Soepen

Geroosterde paprikasoep  € 7,00

Soep van geroosterde paprika, met creme fraiche en chorizo.

Zuid Franse vissoep  € 7,00

Pittige vissoep met zeevruchten, tomaat en witte wijn.

 

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Tonijn € 24,75

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Zeebaars met antiboise   € 20,50

Op de huid gebakken filet van zeebaars met antiboise van olijven, tomaat en kappertjes.

Caribische kokoscurry met garnalen  € 20,50

Mild pittige kokoscurry met gepelde garnalen, groenten, gember en citroengras.

Caribische kokoscurry met kip  € 17,50

Mild pittige kokoscurry met kip, groenten, gember en citroengras.

Goulash € 19,50

Pittige goulash van procureur, met spaanse pepers en paprika.

Eendenborst met sinaasappelchutney € 19,50

Krokant gebakken eendenborst met cranberry-rode portsaus en pistachenoten.

Rib Eye met blauwe kaas € 22,50

Rib Eye steak van de grill, met stevige blauwe kaasaus.

Tournedos Mme Jeanette € 25,75

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

 

Vegetarisch

Caribische kokoscurry € 16,50

Mild pittige kokoscurry met groenten, gember, citroengras en quorn.

Gnocchi met asperges € 17,50

Gebakken gnocchi met groene asperges, roomsaus en parmezaanse kaas.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Limoncellomousse € 8,50

Luchtige mousse van limoncello en citroen, met slagroom.

Dadelkulfi met pistachenootjes € 8,50

IJs naar Indiaas recept, met dadels, pistachenootjes en sinaasappel.

Aardbeientrifle € 8,50

Frisse trifle met aardbeien en in dessertwijn gemarineerde cake, met witte chocoladeroom.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Chocolade cheesecake € 8,50

Cheesecake met chocolade, pecannoten en karamelsaus, met slagroom.

Passievruchtentaart € 8,50

Frisse taart van passievrucht, met limoensorbet en slagroom.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, aardbeientrifle en chocolade cheesecake, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Becker Landgraf J2, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Ashbourne, Sauvignon Blanc/ Chardonnay € 27,50

Walker Bay, Zuid-Afrika

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo, Chardonnay € 33,50

Maipo Valley, Chili

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 34,50.

Voorgerecht

Tortilla salade

Krokant gebakken stukjes kip in een salade met honing-mosterddressing, geserveerd in een tortillaschelp.

Hoofdgerecht

Zalmfilet

Gebakken zalmfilet met een marinade van citroen en knoflook, geserveerd met limoen-crème fraiche.

Nagerecht

Taart van witte chocomousse

Taart van witte chocolademousse, met aardbeien en slagroom.

Wijn van de maand

Garofoli, Macrina, Verdecchio

Brede en zachte aanzet. € 25,00  glas € 4,75

Garofoli, Colle Ambro

Soepele fruitsmaken. € 25,00  glas € 4,75