Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met chioggiabiet  € 10,50

Gemengde salade met chioggiabiet, fetakaas, pompoenpitten en appelciderdressing.

Salade met kip en grapefruit  € 10,50

Gemengde salade met gerookte kip, grapefruit, pecorino en balsamicodressing.

Tartaar van tonijn  € 12,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Warm gerookte zalm  € 12,50

Warm gerookte zalm geserveerd op een aardappelkoekje, met gepeperde citroencrème fraiche.

Kalfslende  € 11,50

Dun gesneden kalfslende gekruid met five spice, met chili-gemberdressing.

Tataki van runderhaas  € 11,50

Zwaar gepeperde, dun gesneden runderhaas op een bedje van komkommer, met soja-gemberdressing.

Chiligarnalen  € 9,75

Gepelde garnalen in warme knoflookolie met Spaanse peper.

Proeverijtje voor  € 12,50

Combinatie van warm gerookte zalm, kalfslende en zoete aardappelsoep.

Soepen

Zoete aardappelsoep  € 7,00

Romige soep van zoete aardappel met garnituur van pompoen en doperwten.

Bisque  € 7,00

Romige kreeftensoep met rivierkreeftstaartjes.

 

 

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Tonijn € 24,75

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Zeewolf   € 20,50

Filet van zeewolf, geserveerd met chutney van rode bietjes en ananas.

Skrei  € 19,50

Op de huid gebakken filet van skrei, met kreeftenboter en zeekraal.

Garnalen in groene curry  € 20,50

Gepelde garnalen in pikante groene curry, met peultjes en paprika, geserveerd met naan.

Eendenborst € 20,50

Krokant gebakken eendenborst met cranberry-rode portsaus en pistachenoten.

Varkenshaas € 18,50

Varkenshaas geserveerd met calvadossaus met groene peperkorrels.

Rib Eye met blauwe kaas € 22,50

Rib Eye steak van de grill, met stevige blauwe kaasaus.

Kalfssukade € 19,50

Langzaam gegaarde kalfssukade met ingelegde grelot uitjes en jus.

Tournedos Mme Jeanette € 25,75

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

 

Vegetarisch

Groentecurry € 16,50

Pittige groentecurry met cashewnoten en koriander, geserveerd met naan.

Tajine met feta en pompoen € 16,50

Tajine met kikkererwten, pompoen, doperwten en feta in tomatensaus.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Passievruchtenmousse € 8,50

Luchtige mousse van passievrucht, met mango-passiecoulis en slagroom.

Parfait 43 € 8,50

Parfait van Licor 43, met espressosaus en slagroom.

Kaneelpannacotta € 8,50

Kaneelpannacotta met stoofpeer en slagroom.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Bramenheesecake € 8,50

Cheesecake met bramen en slagroom.

Dadeltaart € 8,50

Luchtig gebakken dadeltaart met karamelsaus en gezouten karamel-ijs.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, kaneelpannacotta en bramencheesecake, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Becker Landgraf J2, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Ashbourne, Sauvignon Blanc/ Chardonnay € 27,50

Walker Bay, Zuid-Afrika

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo, Chardonnay € 33,50

Maipo Valley, Chili

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 34,50.

Voorgerecht

Sesamgarnalen

Gerpelde garnalen in een krokant sesamkorstje, met komkommersalade met hoi-sin.

Hoofdgerecht

Lamsspies

Spiesje van pittig gekruid lamsgehakt, met frisse yoghurt-muntsaus.

Nagerecht

Tiramitoetje

Luchtige mascarpone met suikerbrood, koffie en kaneel, met slagroom.

Wijn van de maand

De Martino, Sauvignon Blanc

Levendig en aromatisch. € 25,00  glas € 4,75

Marqués de Alfamén, Reserva

Rijpe tannines. € 25,00  glas € 4,75