Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met gerookte parelhoen  € 12,50

Gemengde salade met gerookte parelhoen, kruidkoekcroutons en frambozendressing.

Salade met rode kool en geitenkaas  € 11,50

Gemengde salade met rode kool, geitenkaas en peer, met sinaasappel-walnootdressing.

Tartaar van tonijn  € 12,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Chili-cheddar garnalen  € 12,50

Grote gepelde garnalen in romige chili-cheddarsaus met lente-ui en Spaanse peper.

Wildkroketjes  € 11,50

Wildkroketjes met tuinkruidenmosterd en vossenbessen.

Marbré van eend  € 13,50

Marbré van gerookte eend en eendenlever, met cranberrycompote.

Gemarineerde zwijnslende  € 12,50

Dun gesneden lende van wild zwijn, gemarineerd in thijm en rozemarijn, met balsamicostroop.

Proeverijtje voor  € 13,75

Combinatie van wildkroketje, zwijnslende en marbré van eend.
 

Soepen

Romige wildsoep met parelhoen  € 7,50

Romige wildsoep met paddenstoelen en parelhoenfilet.

Pikante pompoensoep  € 7,50

Pikante pompoensoep met knoflooksriracha.
 

<  

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Tonijn € 24,75

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Snoekbaars  € 19,50

Filet van snoekbaars met hollandaise en zeekraal.

Dorade met garnalen  € 21,50

Filet van dorade met gepelde garnalen en Pico de Gallo van tomaat, ui, jalapeno en koriander.

Parelhoen  € 18,50

Filet van parelhoen met salie en bacon, gfeserveerd met cidersaus met appel.

Kalfs Rib Eye  € 22,75

Kalfs Rib Eye met chimichuri van verse kruiden en knoflook.

Tournedos Mme Jeanette € 26,75

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

 

Wildgerechten

Reepeper  € 21,50

Reepeper met gedroogde zuidvruchten.

Duo van wild zwijn  € 22,50

Combinatie van filet en procureur van wild zwijn, met appel-pompoenchutney.

Hertenbiefstuk  € 25,50

Hertenbiefstuk met saus van kriekbier en kersen.

 

Vegetarisch

Hachee van tempeh € 17,50

Hachee van tempeh en ui, met rode kool, aardappelpuree en stoofpeertje.

Camembert fondue € 17,50

Camembert uit de oven met thijm en rozemarijn, geserveerd met groente, stokbrood en cranberrycompote.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Cassis parfait € 8,50

IJsmousse van zwarte bessen met zwarte bessensaus en slagroom.

Stoofpeertjes tiramisu € 8,50

Tiramisu van mascarpone, stoofpeertjes en suikerbrood.

Chocolademousse € 8,50

Mousse van pure chocolade met pistache-ijs en slagroom.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Sinaasappel cheesecake € 8,50

Sinaasappelcheesecake met een bodem van speculaas, met slagroom.

Dadeltaart € 8,50

Dadeltaart met koffie en chocolade, met vanille roomijs en slagroom.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, stoofpeertjes tiramisu en dadeltaart, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Stefan Winter, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Goldwater, Sauvignon Blanc € 27,50

Wairau Valley, Nieuw Zeeland

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Mirassou, Chardonnay € 29,50

Californië, Verenigde Staten

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 35,50.

Voorgerecht

Trio van vis

Gerookte makreel, gemarineerde garnalen en warm gerookte zalm, met citroengras mayonaise.

Hoofdgerecht

Eendenborst

Eendenborst met saus van bramen en rode port.

Nagerecht

Perentaart

Perentaart met ricotta en een bodem van cantuccini, met perensorbet en slagroom.

Wijn van de maand

Villa Fiore, Pinot Grigio, Italië

Heerlijk frisdoog. € 25,00  glas € 4,75

San Marzano, Gran Trio, Italië

Vol en rijk. € 25,00  glas € 4,75