Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met gerookte makreel  € 12,50

Gemengde salade met gerookte makreel, rode bietjes en yoghurtdressing met mierikswortel.

Salade met sinaasappel en dadels  € 11,50

Gemengde salade met sinaasappel,dadels en walnoten, met sinaasappel-walnootdressing.

Champignons met blauwe kaas € 11,50

Champignons gevuld met spinazie en gegratineerd met blauwe kaas, met vijgencompote.

Tartaar van tonijn  € 13,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Chili-cheddar garnalen  € 12,50

Grote gepelde garnalen in romige chili-cheddarsaus met lente-ui en Spaanse peper.

Tataki € 13,50

Zwaar gepeperde, dun gesneden tataki van runderhaas, met komkommersalade en soja-gemberdressing.

Eendenloempia’s  € 12,50

Loempia’s van gekonfijte eend, met prei, taugé en cashewnoten, geserveerd met mango-tomatenchutney.

Proeverijtje voor  € 13,75

Combinatie van tataki, eendenloempia en geroosterde paprikasoep.
 

Soepen

Laksa met zalm  € 7,50

Pittige aziatische kokossoep met zalm, koriander, munt en noedels.

Geroosterde paprikasoep  € 7,50

Soep van geroosterde paprika en tomaat, met creme fraiche en thijm.
 

<  

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Snoekbaars  € 20,50

Filet van snoekbaars met hollandaise en zeekraal.

Dorade met garnalen  € 22,50

Filet van dorade met gepelde garnalen en Pico de Gallo van tomaat, ui, jalapeno en koriander.

Tonijn € 25,50

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Pad Thai  € 19,50

Thais wokgerecht met kipe en garnalen, met gember, ei, taugé, paksoi, paprika en seroendeng, geserveerd met noedels.

Eendenborst  € 23,50

Gerbakken eendenborst met steranijs-sinaasappelsaus.

Varkensduo  € 22,50

Combinatie van varkensfilet en procureur, met calvados-groene pepersaus.

Lamsschenkel  € 22,50

Gestoofde lamsschenkel in kruidige rode wijnsaus met gedroogde zuidvruchten, geserveerd met couscous.

Kalfs Rib Eye  € 23,50

Kalfs Rib Eye met chimichuri van verse kruiden en knoflook.

Tournedos Mme Jeanette € 27,50

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

 

Vegetarisch

Halloumi € 17,50

Sies van de grill met halloumi, courgette, champignons en paprika, met Pico de Gallo.

Camembert fondue € 17,50

Camembert uit de oven met thijm en rozemarijn, geserveerd met groente, stokbrood en cranberrycompote.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Cassis parfait € 8,50

IJsmousse van zwarte bessen met zwarte bessensaus en slagroom.

Stoofpeertjes tiramisu € 8,50

Tiramisu van mascarpone, stoofpeertjes en suikerbrood.

Chocolademousse € 8,50

Mousse van pure chocolade met pistache-ijs en slagroom.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Sinaasappel cheesecake € 8,50

Sinaasappelcheesecake met een bodem van speculaas, met slagroom.

Dadeltaart € 8,50

Dadeltaart met koffie en chocolade, met vanille roomijs en slagroom.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, stoofpeertjes tiramisu en dadeltaart, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Stefan Winter, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Goldwater, Sauvignon Blanc € 27,50

Wairau Valley, Nieuw Zeeland

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Mirassou, Chardonnay € 29,50

Californië, Verenigde Staten

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 35,50.

Voorgerecht

Kerrie-appelsoep

Romige kerrie-appelsoep met stukjes kip.

Hoofdgerecht

Zalmfilet

Gebakken zalmfilet met misoboter.

Nagerecht

Rondje spekkoek

Rondje van spekkoek gevuld met pistache-ijs, met slagroom.

Wijn van de maand

Villa Fiore, Pinot Grigio, Italië

Heerlijk frisdoog. € 25,00  glas € 4,75

Epicuro, Negroamaro Cabernet Sauvignon, Italië

Fluwelig zacht. € 25,00  glas € 4,75