Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met asperges en rauwe ham  € 11,50

Gemengde salade met asperges, rauwe ham en hazelnoten, met notenvinaigrette.

Tartaar van tonijn  € 12,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Loempia met feta  € 10,50

Loempia met spinazie, feta en pijnboompitten, met paprika-chilisaus.

Rib Eye rolletje  € 11,50

Rolletje van gegrilde Rib Eye gevuld met wortel en bosui, met teriyaki, srirachasaus en knoflookchips.

Chili-cheddar garnalen  € 12,50

Grote gepelde garnalen in romige hcili-cheddarsaus met lente-ui en Spaanse peper.
 

Soepen

Tom Yam soep  € 7,50

Thaise vissoep met paddenstoelen en grote garnalen.

Aspergesoep  € 7,50

Romige aspergesoep met boerenham.
 

Aspergegerechten

Gerookte vis met asperges  € 11,50

Asperges met warm gerookte zalm en makreelmousse in filodeeg.

Asperges met doperwtenmousse  € 11,50

Asperges met feta, rauwe ham en doperwtenmousse met verse munt.

Proeverijtje voor  € 12,50

Combinatie van aspergesoep, asperges met gerookte vis en rauwe ham met doperwtenmousse.
 

 

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Tonijn € 24,75

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Barramundi  € 19,50

Filet van barramundi met dille-limoen creme fraiche.

Garnalen  € 19,50

Gepelde garnalen met roergebakken groenten en paddenstoelen in ketjap-gembersaus, geserveerd met noedels.

Eendenborst  € 21,50

Krokant gebakken eendenborst met mango- chili-chutney.

Varkenswang  € 19,50

Langzaam gegaard varkensstoofvlees, met paprika-peppadewsalsa.

Tournedos Mme Jeanette € 26,75

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

Aspergegerechten

Klassiek  € 19,50

Asperges met ham, ei en boterjus.

Zalmfilet € 22,50

Asperges met zalmfilet en hollandaisesaus.

Kalfsoester € 22,50

Asperges met kalfsoester omwikkeld met rauwe ham en salie, met rode wijnsaus.

 

Vegetarisch

Wrap met feta € 16,50

Wrap gevuld met kikkererwten, paprika, feta en tahini.

Noedels € 17,50

Eiernoedels met quorn, roergebakken groenten en paddenstoelen, in ketjap-gembersaus.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Frambozen ijstaart € 8,50

Frambozen ijstaart met pistachenootjes en slagroom.

Tiramisu van aardbei € 8,50

Tiramisu van mascarpone, lange vingers en aardbei.

Mango pannacotta € 8,50

Pannacotta van mango, met frisse mangosaus en slagroom.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Baileys cheesecake € 8,50

Cheesecake met Baileys koffielikeur, chocolade en slagroom.

Lavacake met karamel € 8,50

Chocolade lavacake met karamelvulling, met maple-walnoot ijs en slagroom.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, tiramisu van aardbei en Baileys cheesecake, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Becker Landgraf J2, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Ashbourne, Sauvignon Blanc/ Chardonnay € 27,50

Walker Bay, Zuid-Afrika

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo, Chardonnay € 33,50

Maipo Valley, Chili

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 35,50.

Voorgerecht

Asperges met gravad lachs

Gegrilde asperges met gravad lachs en honing-mosterddressing.

Hoofdgerecht

Lamsspiesjes

Spiesjes van gekruid lamsgekaht, met frisse yoghurt-muntsaus.

Nagerecht

Citroenmousse

Luchtige en fisse citroenmousse, met slagroom.

Wijn van de maand

Stefan Winter, Riesling, Duitsland

Fris aroma. € 25,00  glas € 4,75

Révélation, Pinot Noir, Frankrijk

Helderrood en fruitig. € 25,00  glas € 4,75