Menukaart


Heerlijke voorgerechten op de maaltijd mee te starten. Restaurant de Tropen heeft een uitgekiende keuze uit salade, soep, vis, vlees en vegetarisch.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Voorgerechten

Salade met gegrilde portobello  € 10,50

Gemengde salade met gegrilde portobello, rode biet en hazelnoten, met notendressing.

Tartaar van tonijn  € 12,50

Tartaar van verse tonijn en avocado, met wasabimayonaise.

Rib Eye rolletje  € 11,50

Rolletje van gegrilde Rib Eye gevuld met wortel en bosui, met teriyaki, srirachasaus en knoflookchips.

Vistrio  € 12,50

Warm gerookte zalm, gerookte makreel en gemarineerde garnalen, met saus van citroengras en chili.
 

Soepen

Tom Kha Kai  € 7,50

Romige Thaise kokossoep met kip en koriander.

Wildbouillon  € 7,50

Wildbouillon met wortel en prei.

Wildgerechten

Hertencarpaccio € 12,50

Hertencarpaccio met ingelegde paddenstoelen, truffelmayonaise en krokantje van truffelaardappel.

Marbré van eend  € 12,50

Marbré van gerookte eend en eendenlever, met cranberrycompote.

Loempia met wild zwijn en zuurkool € 11,50

Loempia met procureur van zwijn, zuurkool en gedroogde pruimen, met appel-pompenchutney.

Proeverijtje voor  € 13,50

Combinatie van wildbouillon, loempia van wild zwijn en marbré van eend.
 

 

 

 

 

 

 


Alle hoofdgerechten van restaurant de Tropen worden geserveerd met een kleine salade, groenten en friet.

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!

Tonijn € 24,75

Verse tonijnsteak met ingelegde gember, wasabi en teriyaki, geserveerd met zoetzure kerrie-komkommersalade.

Kabeljauw   € 19,50

Filet van kabeljauw geserveerd met ansjovis-hazelnootboter.

Roodbaars met garnalen  € 21,50

Filet van roodbaars met gepelde garnalen, met Creoolse saus van tomaat, ui en paprika.

Gevulde kipfilet  € 18,50

Kipfilet omwikkeld met spek en gevuld metnpistache en abrikoos, met rode wijnsaus.

Kalfsoester € 21,50

Kalfsoester geserveerd met kalfsjus met bospaddenstoelen.

Tournedos Mme Jeanette € 25,75

Tournedos met een pittige Madame Jeanettebearnaise.

Wildgerechten

Reepeper € 19,50

Reepeper met gedroogde zuidvruchten.

Duo van wild zwijn € 21,50

Combinatie van filet en procureur van wild zwijn, met wildsaus.

Hertenbiefstuk € 25,50

Hertenbiefstuk met rode portsaus met veenbessen.

 

Vegetarisch

Falafel € 16,50

Wrap met komkommer, tomaat en falafel, met knoflooksaus en muhammara, geserveerd met friet.

Biet Bourguignon € 16,50

Stoofpotje van biet, wortel, ui en paddenstoelen in rode wijnsaus, geserveerd met puree.


Als afsluiting van de maaltijd heeft de Tropen voor iedere smaak iets in huis.

Kijk voor een ‘minder zoete’ afsluiting ook op de koffiekaart

Grand Marnier parfait € 8,50

IJsmousse van Grand Marnier, met sinaasappelsaus, slagroom en chocoladetuille.

Hangop € 8,50

Oud Hollandse hangop met bosvruchten en schuimpjes.

Speculaas pannacotta € 8,50

Pannacotta van speculaas, met walnoorcrumble, gepocheerd peertje en karamelsaus.

Crème brûlée € 8,50

Vanille crème brûlée met roomijs en slagroom.

Appel-kruimelcheesecake € 8,50

Cheesecake met appel en koekkruimels, met slagroom.

Chocolade trio € 9,50

Mousse van pure chocolade, chocolade-mangololly en Belgisch chocoladeijs.

Proeverijtje na € 10,50

Combinatie van crème brûlée, Grand Marnier parfait en appel-kruimelcheesecake, met slagroom.


Bij restaurant de Tropen besteden we veel aandacht aan de wijnkaart. Het wijnaanbod wordt dan ook regelmatig aangepast en vormt steeds een perfecte combinatie met onze gerechten.

Huiswijnen

Sutton Hill, Chardonnay € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Sutton Hill, Shiraz/Cabernet Sauvignon € 19,50 – glas € 4,00

Australië

Palombe, Vin de Pays du Vaucluse, Rosé € 19,50 – glas € 4,50

Frankrijk

Follador, Prosecco Frizzante € 25,50

Italië

Follador, Prosecco Frizzante Piccolo € 7,50

Italië

Witte wijn

Becker Landgraf J2, Riesling Trocken € 25,50

Rheinhessen, Duitsland

Vicente Gandia, Nebla Verdejo € 25,50

Rueda, Spanje

Kolkmann, Roter Veltliner Scheiben Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Ashbourne, Sauvignon Blanc/ Chardonnay € 27,50

Walker Bay, Zuid-Afrika

Becker Landgraf J2, Blanc de Noir € 25,50

Rheinhesse, Duitsland

Latium Morini, Soave € 25,50

Veneto, Italië

Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo, Chardonnay € 33,50

Maipo Valley, Chili

 

Rosé

Esprit de Gassier € 27,50

Provence, Frankrijk

Rode wijn

Dominio Del Soto, Crianza € 37,50

Ribero del Duero, Spanje

Kolkmann, Pinot Noir Losswand Reserve € 37,50

Wagram, Oostenrijk

Casa Valpolicella Classico € 25,50

Veneto, Italië

Luigi Bosca, Malbec € 32,50

Mendoza, Argentinië

Museum Real Reserva € 33,50

Cigales, Spanje

Adega de Pegões, Alicante Bouschet € 25,50

Setúbal, Portugal

Dom. Charles Tyrand, Côtes du Rhône € 29,50

Puyméras, Frankrijk

Dessertwijn

Moscatel Oro glas € 4,50

D.O.Penedès, Miguel Torres

Muscat de Rivesaltes glas € 4,00

Frankrijk

Cava

Cava MVSA Brut € 29,50

Penedès, Spanje

 


Het Tropenmenu is een maandelijks wisselend drie gangen menu voor € 34,50.

Voorgerecht

Pompoensoep

Verse pompoensoep met een dotje room.

Hoofdgerecht

Eendenborst

Krokant gebakken eendenborst met sinaasappelchutney.

Nagerecht

Stoofpeerparfait

Luchtige ijsmousse van stoofpeertjes, met slagroom.

Wijn van de maand

Faccioli, Pinot Grigio, Italië

Vol en rijk van smaak. € 25,00  glas € 4,75

Palamà, Salice SAlentino Kalá, Italië

Veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. € 25,00  glas € 4,75